Небо плакало, коли в Смілі прощалися з загиблим командиром батальйону “Айдар”

9 Липня 2014 16:03

У Смілі попрощалися з героєм АТО, командиром підрозділу “Холодний Яр” добровольчого батальйону “Айдар” Євгеном Войцехівським.

фото з фейбуку Валентини Коваленко

фото з фейбуку Валентини Коваленко

Євген народився в Кам’янці, але мешкав у Смілі. Віддати шану загиблому прийшли багато місцевих жителів, які проводжали воїна словами “Герої не вмирають!”. Серед них – багато товаришів по зброї зі спущеними прапорами Холодноярської республіки.  Загиблий мав дружину і двох синів – 3 та 5 років. До свого 35-ліття   Євген Войцехівський не дожив 9 днів.

За словами очевидців, у хвилини прощання з Євгеном у Смілі пішов дощ.

Обласною владою Євген Войцехівський був  посмертно нагороджений відзнакою “За заслуги перед Черкащиною”. Відзнаку вручили дружині Вероніці. Бойові товариші несли на руках труну  зі своїм командиром  до самого цвинтаря.

234-2Євген Войцехівський  був  патріотом, громадським активістом, служив у десантній частині міста Белград (Одещина), воював у Югославії. Любив спорт, зокрема футбол, виступав за футбольні команди Кам’янки, Сміли і Черкащини. У кінці травня вирушив добровольцем на Схід, як командир групи розвідки “Холодний Яр” батальйону “Айдар”. Вранці 7 липня у м. Щастя на Луганщині їхня розвідгрупа потрапила до засідки і черкащанин,  прикриваючи відхід бойових товаришів, вступив у бій  і загинув від кульового поранення.

Черкащина поховала другого героя з батальйону “Айдар”. Валентин Черута з Золотоноші загинув на сході минулого тижня в останні години перемир’я.