Обдерта Мельпомена: через фінансові оборудки “старої влади” актори Черкаського драмтеатру працюють під дірявим дахом (відео)

9 Липня 2014 12:30

1335425839_chrk0077Актори Черкаського драмтеатру змушені працювати під дірявим дахом. Його мали капітально поремонтувати ще за правління одіозного губернатора Сергія Тулуба. На це з бюджету планували спрямувати астрономічну суму – 47 мільйонів гривень. Роботи ремонтники почали, та так і не завершили. Тепер театр зустрічає глядачів обдертими стінами й аварійною сценою, йдеться в сюжеті ТРК “ВІККА”.

 На цій сцені ставили гучні спектаклі та грали відомі актори. Тепер слуги Мельпомени готові молити Бога, аби вона не обрушилася просто під час вистави. Обласний театр не знав ремонту ще з часів Радянського Союзу. Заслужена артистка України Тетяна Крижанівська вже звикла до репетицій під дірявим дахом. Але перед глядачем, каже, соромно.
Тетяна Крижанівська, актриса: “Вот видите эту лужу. Вот я её только что налила. А вот когда вы прейдёте к нам на спектакль во время дождя, я вам покажу точно места… Вот там вот огромная лужа, прямо вовремя того, как у нас идёт спектакль просто капает и льёт”.
radiosvoboda.org

radiosvoboda.org

Художній керівник і провідний режисер Сергій Проскурня показує, яким мав стати театр. Минулоріч скандально відомий губернатор Сергій Тулуб пообіцяв театру капітальний ремонт. На це в обласному бюджеті запланували 47 мільйонів гривень. Восени роботи почали, та так і не завершили. Після революції губернатор зник, а разом із ним гроші на реконструкцію і дубовий паркет із холу.

Сергій Проскурня, художній керівник театру: “Вони хотіли зробити тут плитку, як у громадському туалеті. А тут були прекрасні паркети дубові, які можна було просто привести в порядок. Ну, от такий мармур чудовий. І він тут теж був, а тепер його нема ні тут, ні там”.
Чекати милості від влади художній керівник не захотів. Він вирішив самотужки зібрати гроші на ремонт театру. Спеціально для цього у вересні проведуть благодійний концерт на столичному “Олімпійському” – “Тарас про рок”. Та навіть попри облущені стіни та діряву стелю, театр ставить виставу за виставою.