У Драбові чекають 65 мільйонів на енергозбереження

9 Липня 2014 17:15

20000002499Розвивати енергозбереження та впроваджувати альтернативні джерела енергії зацікавлені у Драбівському районі. Тут готові реалізувати безпрецедентний проект, що передбачає впровадження відновлюваних джерел енергії в закладах бюджетної сфери.

Проект «Впровадження альтернативних джерел енергії та енергозбереження в закладах бюджетної сфери Драбівського району» було презентовано під час наради, присвяченій економічному розвитку району. Як повідомив порталу «Діловий регіон» голова Драбівської райради Володимир Дзега, проект був представлений для подання його на одержання коштів на його реалізацію з державного бюджету. Також до фінансування проекту долучаться міжнародні структури, зокрема, ПРООН. Очікуваний загальний обсяг інвестицій становить понад 65 млн. грн.

В рамках проекту планується впровадження у 18 закладах бюджетної сфери відновлювальних джерел енергії та впровадження заходів із енергозбереження.
Планується, що в результаті реалізації, споживання природного газу скоротиться на понад 1,0 млн. куб. метрів, а вартість 1 Гкал знизиться майже наполовину.

Нині проект переданий до Черкаської обласної державної адміністрації для його оцінки і подання на реєстрацію до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.