у Шполі зникне вулиця Леніна

9 Липня 2014 10:12

DSC09300-MediumУ Шполі провели громадські слухання стосовно перейменування вулиці Леніна. Центральній вулиці райцентра хочуть присвоїти ім’я Небесної Сотні, пише видання “Шпола-онлайн”.

На цю ініціативу було кілька точок зору. Пенсіонери, які проживають на вул. Леніна, висловили занепокоєння, що переоформлення документів коштуватиме їм чималих витрат. До них долучився депутат від “Батьківщини” В. Нечай, яка також була проти перейменування, пояснивши, що в керівника партії в Шполі на цій вулиці знаходиться кілька аптек та нотаріальна контора. А переоформлення документів для юридичних осіб займе деякий час та кошти.

Їм пояснили, що для вичайних мешканців таке переоформлення є безкоштовним.
Для фізичних осіб згідно з чинним законодавством перейменування вулиці не є підставою для того, щоб переробляти правовстановлюючий документ на нерухоме майно. Усі документи, які знаходяться у власників, є чинними і юридичної сили не втрачають.

Утім, більшість шполян підтримують  ініціативу щодо зміни найменування вулиці, а особливо молодь. Адже на вулиці Леніна знаходиться 2 школи: це НВК – ЗОШ І_ІІІ №1 та НВК: ЗОШ І-ІІІ- №3-гімназія.