500 військових із Черкащини отримають земельні ділянки за участь в АТО

10 Липня 2014 09:53

zsu_ato_24d61Виконувач обов’язків начальника Головного управління Держземагентства у Черкаській області Дмитро Мироненко повідомив, що військовослужбовцям Черкащини, які захищають Україну від терористів на Сході, виділять земельні ділянки площею до 2,2 га.

а інформацією, близько 500 військових із Черкаської області, які беруть або ще братимуть участь у антитерористичній операції на сході України, зможуть отримати близько 2 га землі сільгосппризначення та ділянку в 12 соток під дачний чи житловий будинок

“У Черкаській області вже сформовані такі земельні ділянки – це землі сільськогосподарського призначення, державної власності, землі запасу і резервного фонду. Виділятимуться земельні ділянки за рахунок сільськогосподарських земель та земель громадської житлової забудови в межах міст як для будівництва житлового будинку, садівництва, так і для ведення сільського господарства. Земля буде надаватися за принципом місця проживання”, – зазначив Мироненко.

Він зауважив, що подарованою землею військові зможуть розпоряджатися на власний розсуд: здавати її в оренду, продавати чи залишити собі.

За інформацією ОДА, участь в бойових діях на сході беруть 500 бійців з Черкащини, однак точна кількість захисників буде відома лише після війни.

За словами Мироненка, 30 військових із Оршанця вже повернулися із бойових дій і готують документи для отримання земельних ділянок.

На думку посадовця, вже до кінця літа перша партія бійців отримає документи на право власності на землю.

 

Джерело: iPress.ua