Із чого складається бронежилет? (інфографіка)

11 Липня 2014 11:02
24tv.ua

24tv.ua

Незважаючи на велику кількість типів, все бронежилети об’єднує одне – вимога до рівня захисту, мала вага й легкість в експлуатації.

Бронежилети, пов’язані з класами II-А і II (класифікація відповідно до NIJ), виконуються тільки з м’якої броні, тобто з високомодульних тканин типу ТСВМ-ДЖ, «Кевлар» або «тварон», пише bodyguards.com.ua. Призначені вони для захисту від куль з кінетичною енергією до 350 Дж. Вироби, що відносяться до цієї категорії, повинні захищати від наступних типів зброї: 7,62-мм револьвер Наган; 7,65-мм «Браунінг»; 9-мм пістолет Макарова; «Магнум 357», револьвер Сміт-Вессон; 9-мм «Парабелум» та ін. Ці бронежилети можуть бути прихованого або відкритого носіння.

Бронежилети III-А класу призначені для захисту від будь-якого виду зброї зі стандартною кулею, яка має кінетичну енергію до 600 Дж. До зброї такого типу відносяться 7,62-мм пістолет ТТ, револьвер Магнум 44, 9-мм пістолет-кулемет Узі і ін Жилети цього класу виконуються як для напівприхованою, так і для відкритого носіння. Захисні елементи для виробів цього класу, як правило, з високомодульного тканини. Пакети з 25 шарів такої тканини витримують випробування за III-А рівню захисту та дозволяють виготовити виріб для прихованого носіння. Проте випробування такого ж пакета кулею пістолета ТТ показали його низьку противопульной стійкість (наскрізне пробиття). Тому можна зробити висновок, що, якщо жилет захищає від пістолета ТТ, то він захистить і від Магнум 44. Вироби ж, задовольняють класу III-А тандарта NIJ, не зможуть захистити від кулі ТТ, що має меншу енергію.

Бронежилети III і IV класу повинні захищати від куль довгоствольної вогнепальної зброї – автомати, гвинтівки. Як правило, всі вони виготовляються з диференційованою захистом; кругова – від осколків і куль зброї II-A і II класів, грудь – відповідно до вимог рівня захисту.
У цих бронежилетах застосовуються бронеелементи, що виконуються з сталевої броні, сплавів титану й алюмінію, кераміки. Останнім часом перевага віддається кераміці і титану, оскільки ці матеріали при малій вазі мають високу противокульну стійкість.

c11feb186d154a84c05c381e85_313b0450інфографіка – “Вести”