Черкащина попрощалася з полковником Момотом (відео)

14 Липня 2014 14:15
vikka.ua

vikka.ua

Сьогодні Черкаси прощалися із легендарним земляком полковником Ігорем Момотом. Заступник начальника східного регіонального управління Держприкордонслужби загинув в зоні АТО. Табір поблизу Амвросіївки терористи накрили з “Градів”. Тоді разом із полковником загинули ще троє рядових. Ігор Федорович тривалий час командував Оршанським навчальним центром прикордонної служби. Саме звідси його й провели в останню путь, повідомляють “Подробности”.

Прощалися з офіцером сотні черкащан та побратимів по службі. Сльози на очах не стримували навіть військові. Посмертно Ігореві Момоту присвоїли звання генерал-майора та нагородили орденом Богдана Хмельницького.

Ігор Павлов, виконуючий обов’язки начальника Оршанського навчального центру прикордонної служби України:

“Знаєте, тяжко говорити – ми отримали звістку про загибель Ігоря Федоровича та двох наших курсантів, солдатів Штольцера та Сирбу. На слідуючий день нова звістка – загинув з найкращих викладачів, підірвався на фугасів майор Петрів Ігор Васильович. Навчальний центр – головні убори зняти. Навчальний центр – струнко, прошу вшанувати загиблих хвилиною мовчання”.