Моряки тральщика “Черкаси” чекають своє судно з окупованого Криму в Очакові

17 Липня 2014 12:30
ipress.ua

ipress.ua

Екіпаж уславленого тральщика “Черкаси” продовжує службу на материку, повідомляє видання “Провінція” з посиланням на panoptikon. Під час окупації Криму моряки оберігали свій корабель від військ РФ до останнього, три доби маневруючи по морю і поливаючи штурмовиків водою з брандспойтів.

“Продовжуємо службу в Очакові, під Миколаєвом. Тут стоїть тральщик «Генічеськ» і ще кілька суден, які нам повернули, зараз приводимо їх до ладу і чекаємо на повернення решти кораблів з ​​Криму. Ми сподіваємося, Україна зможе забрати  судна, які там залишилися, – говорить старший матрос тральщика Владислав Гедюн. – Службу продовжимо, швидше за все, в Очакові. Тут місце для тральщика підходяще”.

Сам тральщик “Черкаси” досі залишається в Криму, російська сторона обіцяє його повернути, але коли це буде, не уточнюють. Сам кримський герой підтримує проведення АТО.

“Потрібно діяти. Після анексії Криму Україна повинна робити висновки, адже багато в чому ситуація на Сході повторюється. Втрату півострова можна було запобігти. У Криму якось була можливість прориву, але командування вирішило, що не варто. І наступного дня наше судно захопили. Якби нас не годували фразами типу “Тримайтеся, хлопці”, ми могли б залишити Крим в Україні”, – говорить Владислав.