Черкаський “Фотоприлад” готовий стати до посилення обороноздатності України

18 Липня 2014 10:00
wikimapia.org

wikimapia.org

Одне з потужних промислових підприємств, яке знаходиться на території Черкаської області, – це ДП НВК “Фотоприлад”. Сферою діяльності підприємства є розробка та виготовлення систем прицілювання, наведення і керування вогнем бронетанкової техніки, бойових вертольотів, артилерії; систем управління протитанкових ракетних комплексів вертольотів і наземних засобів; приладів нічного бачення; апаратури обробки матеріалів аеро- і космічної фоторозвідки; приладів для машинобудування; приладів для медичної та криміналістичної техніки.

Сьогодні “Фотоприлад” визначено провідним підприємством з питань науково-технічного забезпечення за напрямком: “Розробка прицільних комплексів для бронетанкової техніки”.

В ОДА зазначають, що підприємство є корисним ресурсом для підтримки вітчизняного оборонно-промислового комплексу, тому важливо зробити усе можливе, аби «Фотоприлад» не просто працював, а й потужно розвивався.

Нині обласна влада спільно із громадськістю прагне допомагати підприємствам регіону у покращенні умов їхньої діяльності, адже це дозволить використовувати увесь потужний потенціал промислових об’єктів на благо розвитку нашої держави, а також дасть можливість створити нові робочі місця, збільшити заробітну плату, а відтак – і наповнювати бюджет.

За словами генерального директора “Фотоприладу” Валентина Гордієнка, підприємство здатне посилити обороноздатність країни, адже цьому сприяють напрацювання та виробничі схеми, які зробили його конкурентоспроможним на світовому ринку.