Люстраційний комітет вимагає звільнити “тулубівських директорів”

25 Липня 2014 16:30
khersonline.net

khersonline.net

Черкаський громадський люстраційний комітет звертає увагу на неприпустиму ситуацію, яка склалася в ОДА: на своїй посаді продовжують перебувати керівники департаментів та управлінь, які займали свої посади при екс-губернаторові Сергію Тулубі. І це попри те, що вимоги змінити керівників попередньої влади були висунені ще на самому початку керівництва в ОДА нового голови Юрія Ткаченка та схвалені ним, зауважує Люстрком у своїй заяві на офіційній сторінці в соцмережі.

“Тим не менш, продовжують сидіти у владних кабінетах очільники Департаменту агропромислового розвитку Оксана Криницька, Департаменту екології та природних ресурсів Валерій Вишиваний, Департаменту капітального будівництва Різник О.П., Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків Таміла Лєпьошкіна, Управління містобудування та архітектури Василь Дмитренко, – йдеться в заяві. – Нагадуємо, що ці люди не просто рядові “гвинтики” тулубівської системи управління, а керівники, які не можуть робити вигляд, ніби ті події, які відбувалися в області під час керівництва Сергія Борисовича, а також під час Революції Гідності, пройшли повз них. Кожен з керівників відповідальний за ті порушення, що відбувалися в цей період”.

Відтак члени комітету звертаються до Юрія Ткаченка із вимогою звільнити тих керівників, які підпорядковуються безпосередньо йому, як голові ОДА та визначити нових керівників на конкурсній основі.  “Якщо їхня професійність така вже незамінна – нехай доведуть це на конкурсі”, – зазначають люстратори.

Також комітет вимагає звернутися до профільних міністерств щодо тих посад, які призначаються ними, та в свою чергу вимагати їхнього звільнення.