“Гуманітарна місія”. Як возять допомогу військовим на Донбас – погляд ізсередини (відео)

31 Липня 2014 09:12
фото з фейсбуку Вікторії Феофілової

фото з фейсбуку Вікторії Феофілової

Щодня на Схід до зони АТО відправляються каравани гуманітарних вантажів для українських військових. Волонтери везуть продукти, засоби гігієни, амуніцію, все те, чим не забезпечує армію в достатній кількості держава.

Колона з “гуманітаркою” для батальйону “Донбас” стартувала з міста Чорнобай. Власне, ініціатива  виходила саме від чорнобаївських активістів, які на сході з благодійною місією побували вже не вперше. У “Донбасі” з Чорнобаю – 23 особи. Кінцевою точка поїздки волонтерів стало місто Артемівськ.

“Останнім часом чую все частіше “чому ми повинні воювати за жителів Сходу? Вони ж усі ватники!” або “я не піду воювати за бізнес Порошенка” або “піду воювати тільки коли керівники своїх дітей на фронт відправлять” Так от, там, на Сході, у хлопців не виникає такого питання. І у мене тепер не виникає теж. Бо дивишся на весь цей жах – на прошиті кулями машини, зірвані кіоски, зруйновані будинки – і розумієш: вони воюють ТУТ, щоб війна не прийшла до НАС. Не за східняків, не за президента, і навіть не за державу – за свій дім, до якого війна обовязково дійде, якщо зупинитися, перестати гнати ворога. А ви, ті хто шукає причини і відмазки, подумайте краще: коли підступлять “ополченці”, казаки, чеченці до вашого порогу, що тоді ви будете робити?! Краще чесно визнати: не піду, бо боюся/не витримаю/не хочу покинути родину, аніж нести цей благообразний брєд про несправедливість. Визнати, і допомогти нашим солдатам стримувати ворога. Допомогти так, як можете. І подякувати Богу, що вони в нас такі є – сильні, сміливі, незламні – справжні воїни. Але сильні – тільки тому що знають, за що воюють, і що ми їх тут чекаємо, і підтримуємо”, – розповіла після поїздки на схід журналістка Вікторія Феофілова.

Отже, як відбуваються “гуманітарна подорож” черкащан – у сюжеті “Громадське ТБ: Черкаси”.