Перший МіГ-29УБ з Севастопольської бригади Юлія Мамчура – вже в строю

31 Липня 2014 17:15
krula.com.ua

krula.com.ua

У четвер, 31 липня, напередодні Дня Повітряних Сил Збройних Сил України, у небо піднявся бойовий винищувач МіГ-29 Севастопольської бригади тактичної авіації, котрий в червні був вивезений з бельбекського аеродрому. Наступного дня заплановано зліт МіГ-29УБ.

Всі українці з хвилюванням спостерігали за подіями кінця зими – початку весни, які відбувалися у Криму. Українські війська залишили півострів, а згодом почала залишати кримську землю й українська бойова техніка. Серед них були і літаки бригади тактичної авіації, котра дислокувалася поблизу Севастополя. Винищувачі розбирали, вантажили на автомобілі та перевозили на один з аеродромів материкової частини України. Незважаючи на заяви, окупанти віддали лише бойові машини, котрі на початок року не піднімалися в небо, а 7 справних МіГ-29, 2 МіГ-29УБ та 3 Л-39 так і залишилися на кримському аеродромі.

“Роботи зі складання літаків розпочались майже одразу з прибуттям перших винищувачів з Криму на аеродром на материковій частині України, – розповідає представник Командування ПС ЗС України полковник Олег Шелякін. – Неоціненний внесок зробили ремонтні бригади Львівського державного авіаремонтного заводу. Вони оглянули килі винищувачів, контролювали та надавали практичну допомогу у складанні літаків, надали значну кількість необхідних витратних матеріалів. І за це завод не вимагає жодної копійки”.