Для легалізації зарплат необхідно вводити кримінальну відповідальність за зарплати у конвертах

2 Серпня 2014 12:14
segodnya.ua

segodnya.ua

Уведення військового податку у розмірі 1,5% із заробітних плат, теоретично, є допомогою бюджету й армії, але на практиці – потерпає добросовісний платник податків і роботодавець. Про це в ефірі радіо “Ера” сказав радник Президента України, нардеп Микола Томенко.

Не зрозумілим для  парламентаря видається те, що урядом виявилася не прийнята ідея про військовий податок з прибутку підприємства, а не із зарплат фізичних осіб та відсутність заходів по легалізації виплати заробітних плат.

Томенко впевнений – для того, щоб забезпечити детінізацію зарплат, необхідно вводити кримінальну відповідальність за зарплати у конвертах. Не таємниця, що на сьогоднішній день велика кількість прибуткового бізнесу, починаючи із найбільш дебатованих: спортсменів, музикантів,футболістів, частини фінансової сфери, малого та середнього бізнесу, працюють у тіньовому режимі.

Тому держава має створювати умови для стимулу, аби роботодавець легально оплачував заробітні плати. Водночас, вважає народний депутат, необхідно забезпечити механізми відповідальності та контролю за цим процесом через введення кримінальної відповідальності для роботодавців.