Росіяни хотіли спалити Чорнобай

4 Серпня 2014 14:30

poleУчора, 3 серпня, близько 20 години на полях агрофірми “АгроКо”, які знаходяться біля смт. Чорнобай і частково в самому населеному пункті, почали палити солому, яка лишилася після збору врожаю. Зважаючи на те, що через спеку і відсутність дощів на Черкащині встановлено 5 (назвичайний) рівень пожежної небезпеки, такі дії інакше як диверсією не назвеш.

А беручи до уваги той факт, що власником СТОВ “АгкроКо” є російський магнат Ігор Потапенко (до речі, він – колишній ГРУшник), то підозри стосовно навмисного спалювання соломи за менш ніж 100 метрів від осель чорнобаївців справджуються. Адже працівників ГРУ, як і КДБістів, колишніх не буває.

Аграрії не практикують спалювання соломи, яка лишається на полях після збору зернових через негативний її вплив на грунти. Тому її просто переорюють. А в даному випадку вогонь міг легко перекинутися не тільки на сусідні посіви, а я на людські хати. І тоді біди точно було би не уникнути. Лише після втручання начальника Управління ДСНС у Черкаській  області генерал-майора Віктора Гвоздя спалювання соломи зупинили.