Звільненим із полону черкаським кулементникам збирають гроші

4 Серпня 2014 15:00

343434343+Оголошено збір коштів черкащанам Дмитрові Половинці і Олександру Осейку, які 11 днів провели в полоні терористів у Сніжному після взяття сепаратистами блокпосту поблизу Маринівки на Донеччині.

Тоді, 16 липня, керівництво блокпосту прийняло рішення про відступ на попередні позиції. Діма та Сашко отримали наказ прикривати відступ. Підрозділ відступив вдало. Та коли по позиціям блокпосту, де залишилися черкащани, нищівно почала бити артилерія супротивника, свої вирішили , що живих там вже немає і, вирішивши, що блокпост вже захопили супротивники, здійснила масований мінометний обстріл вже з нашого боку.
Тільки після цього, на блокпост, що розміщений на перехресті доріг, з двох боків рушили агресори у кількості близько 400 чоловік за підтримки бронетехніки.
Бійці 72-ї бригади Дмитро Половинка та Сашко Осейка не дременули, не підняли руки догори, а вдвох прийняли бій. Відстрілювалися до останнього патрона. Лише два набої Сашко лишив, та Бог відвів від гріха.

Хлопці пробули в полоні більше 10 днів. Потім з допомогою волонтерів їм удалося повернутися додому. На реабілітацію мужнім кулеметникам потрібна кошти. Благодійну допомогу закликають перераховувати на карту Приватбанку 5168 7572 5961 0162 (Дмитро Половинка).