Підприємства у Черкасах і Смілі працюватимуть на українську “оборонку”

7 Серпня 2014 17:42

ZSUДержавне підприємство “Фотоприлад” у Черкасах буде максимально задіяний на забезпечення замовлень вітчизняного Міноборонпрому. Про це під час зустрічі із головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком запевнив Президент України Петро Порошенко.

“Петро Олексійович поставив завдання владі на місцях координувати дії з волонтерами у допомозі військам у зоні АТО та армії в цілому. Необхідно позбавитися хаосу у постачанні, а для цього слід координувати дії з волонтерами – при Міноборони навіть буде створено відповідну Громадську раду.
Приємно, коли голова Одеської ОДА під час виступу згадує батальйон “Черкаси” як підрозділ, який гідно несе службу. Добре, що прозвучало те, що віднині черкаський “Фотоприлад” буде максимально задіяний на забезпечення замовлень вітчизняного Міноборонпрому”, – відзвітував про результати зустрічі Ткаченко у соцмережі.

ДП НВК “Фотоприлад” виготовляє такі життєво необхідні українським військовим окуляри нічного бачення та інше суперсучасне оснащення. Продукція заводу — це різноманітні приціли для бойової бронетехніки, бойових ракетних комплексів тощо. За словами гендиректора “Фотоприладу”  Валентина Гордієнка, підприємство випускає обладнання для цілої плеяди танків як радянських часів, так і нових модифікацій. Серед них Т-55, Т-64, Т-72, Т-80, Т-84, а також танки “Булат” і “Оплот”. Останній охоче купує Таїланд.

Тим часом, іще одне черкаське підприємство не лишається осторонь від роботи на “оборонку”. ДП “Оризон-Навігація” у Смілі  виробляє систему навігації для літаків. І його продукція – це теж важлива ланка в поліпшенні обороноздатності української армії, зокрема, військової авіації.