“Мир в Україні і Грузії настане тоді, коли кордон між Грузією й Україною буде в районі Новоросійська”, – в Черкасах згадали про напад Росії на Південну Осетію 8.08.2008 (фото)

8 Серпня 2014 16:11

Сьогодні в Черкасах провели акцію у пам’ять про початок військової агресії Росії в Грузію 8 серпня 2008 року. На Театральній площі зібралися представники влади, громадськості, духовенства. Приїхали також представники посольства республіки Грузія в Україні.

Розпочалося все зі спільної молитви.

“Ми близькі з грузинами, тому що на Україну напав той самий російський агресор, як на Грузі 8 серпня 2008 року. Підстави агресії однакові – створення так званого “Русского міра”, Російської імперії за рахунок територій сусідніх держав. Нам потрібно висловити слова підтримки Грузії і сподівання, що рано чи пізно Грузія об’єднається в єдину державу, як і Україна. Після анексії Абхазії, Криму ми станемо цілісними державами”, – зазначив митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

SONY DSCSONY DSC

Черкащанин Валерій Бобрович на псевдо “Устим” 10 років боровся з грузинами проти російської агресії. Командував батальйоном “Арго”, кавалер ордена Вахтанга Горгасала. Каже, Росія напала на Грузію не шість років, а значно раніше – ще в 1992 році.

SONY DSC

“Тоді багато людей мене питало: “Чому ви, українські добровольці, поїхали вмирати за Грузію? Це не ваша війна”. Це була наша війна, це була війна людей, які розуміли, що краще ворога знищити на чужих городах, аніж допустити його на Україну, – зазначив, виступаючи, ветеран. – У Грузії загинуло 11 українців, поранено 27. Ми брали міста, знищували російських агресорів і зараз вони, принаймні, не скриплять лаптями тут, на українській землі. Ми маємо зрозуміти одне – нема в нас друзів на Сході. Мир на Україні і Грузії настане тоді, коли ми не будмо молитися за своїх ворогів, а знищуватимемо їх, а кордон між Грузією й Україною буде в районі Новоросійська”.

SONY DSC