Після розгрому редакції черкаської газети міліція відкрила кримінальне провадження

8 Серпня 2014 09:15
novadoba.com.ua

novadoba.com.ua

Розгром редакції Черкаської обласної газети “Молодь Черкащини”, вчинений вдень 7 серпня, міліція кваліфікувала як хуліганство і відкрила кримінальне провадження за статтею 296  Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту або обмеження волі на строк до п’яти років.

Як розповідають в Черкаському обласному управління міліції, правоохоронців викликали журналісти газети. Вони заявили, що в редакцію газети зайшло близько п’ятнадцяти осіб, які представились представниками організації “Правий сектор” (інформація перевіряється) та влаштували в приміщенні безлад. Унаслідок протиправних дій молодиків було пошкоджено майно редакції, зокрема оргтехніку та меблі. Сума збитків встановлюється. Дану подія була негайно зареєстровано до журналу єдиного обліку. На місце події направлено слідчо-оперативну групу Придніпровського райвідділу міліції.

Наразі на місці події працюють працівники міліції. Відкрито кримінальне провадження  Особи порушників встановлюються, триває слідство.