“Водоканал” подарує черкащанам сквер з фонтаном у формі серця

10 Серпня 2014 10:00
vodokanal.ck.ua

vodokanal.ck.ua

КП “Черкасиводоканал” вирішив зробити подарунок місту до свого столітнього ювілею, який підприємство відсвяткує у жовтні. Біля адміністративної будівлі Водоканалу, на розі вулиць Ватутіна та Громова, для містян збудують сквер із символічною назвою “Водограй”.

Нині працівники “Черкасиводоканалу” власними зусиллями облаштовують пішохідний фонтан у формі сонця. Серце фонтану складатимуть 9 стилізованих водопровідних люків (один у центрі, решта –довкола нього ), які розміщено у колі діаметром 12 метрів. Конструкція фонтану передбачає розміщення чаші на рівні із землею. Вода у ньому буде подаватися ніби із-під ніг, а рівень висоти подачі води регулюватимуть залежно від погоди.

“Працівники Водоканалу, що залучені до облаштування скверу, будують його із гарним настроєм, вкладають у нього душу, адже хочеться, щоб це “сонце” дарувало радість нашим споживачам”, – розповідає начальник ремонтно-будівельної дільниці підприємства Геннадій Тамаз.

По всьому скверу буде встановлено напівкруглі лавки з накриттям,облаштують пішохідні доріжки та газон. “Водограй” запланували створити давно – ще минулого року на цій ділянці території було підготовлено інженерні комунікації. А вже у квітні цього року розпочато роботи з благоустрою та побудови чаші фонтану.

Директор КП “Черкасиводоканал” Сергій Овчаренко зазначає, що дарувати городянам подарунки стало традицією підприємства. На 90-річчя “водоканалівці” встановили скульптуру сантехніка дяді Васі, на 95 років поставили лавки, які і досі користуються популярністю.