“На військову службу йдуть і діти посадовців, і родичі депутатів”, – черкаський обласний воєнком

12 Серпня 2014 14:00

SONY DSCПроблем із проведенням мобілізації на Черкащині немає, наші громадяни добросовісно ставляться до проведення військового обліку. У цьому запевняє Черкаський обласний воєнний комісар Євген Курбет. Каже, місцеві “мажори” теж ідуть до війська.

“Різні категорії громадян проходять військову службу. У міру етичних міркувань не можу називати прізвища. Скажу чесно – є й діти посадовців, і родичі депутатів і обласної ради, і інших рад”, – зауважує Курбет.

Зараз, відповідно до визначеного Генеральним штабом завдання військовий комісаріат області проводить заходи мобілізації на території області. До проходження військової служби залучаються військовозобов’язані, які мають відповідний стан здоров’я, рівень підготовки, а також військово-облікову спеціальність.

“Наші військовослужбовці будуть проходити службу як на території Черкащини, так і за межами її – на Львівщині, Житомирщині та інших областей. У військових частинах буде підготовка, відновлення навченості, а потім – призначення для подальше проходження служби в інші військові частини, зокрема, і в ті, які нестимуть службу в зоні АТО”, – каже Курбет.