Автомайдан придбав пікап для батальйону “Азов” (фото)

13 Серпня 2014 17:53

Сьогодні митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан освятив пікап “Ніссан наварра”, придбаний черкаським Автомайданом для потреб батальйону “Азов”, що воює у зоні АТО. Автомайданівці пояснюють – купили авто спільними зусиллями на прохання Олега Петренка з “Азову”.

IMG_2010IMG_19991-e1407926854822

“Буквально вчора наші побратими з добровольчого корпусу Правого Сектора потрапили в засідку та були обстріляні, більше 10 осіб загинуло. Їхали вони на завдання на автобусі, — каже Петренко. — І коли у коментарях “розумники” почали писати, чому це бійці  їхали на автобусі, то командир батальйону “Донбас” відповів: “А на чому нам їздити? На віслюках чи на гелетеях?”. Насправді зараз у добровольчих батальйонах з транспортом дуже складно. Одна з причин таких великих жертв – це брак броньованих машин та важкого озброєння”.

IMG_1993-e1407926282229

“Я тижнів зо три тому поставив перед собою завдання придбати таку автівку для нашого батальйону. У “гарячих” точках такі пікапи — це тренд. Це мобільне переміщення бойового складу, це можливість встановлення кулемета для виконання тактичних завдань, — розповідає “азовець”.

IMG_2023

Пікап  укріпили, зробили більш придатною для бойових дій, а завдяки черкащанам багажник авто -не порожній. Для штурмових бригад передали бензорізаки, бензопили для роботи у приватному секторі.

IMG_2026Уже вже завтра “Ніссан Навара” з Черкас  буде на місці призначення.

Найбільшу фінансову допомогу надав активіст Автомайдану Олександр Коськін.
Чоловік пояснив, що долучився до справи допомоги військовим, бо Україні боляче. Він відкладав кошти на відпочинок з родиною, але вирішив, що важливіше допомогти армії.