Черкаський “Фотоприлад” зірвав виробництво російських ПТРК “Хризантема-С”

18 Серпня 2014 09:12

1408100418_15Підмосковне підприємство “Конструкторське бюро машинобудування”, що виробляє протитанкові комплекси “Хризантема”, заявило, що не отримало від українських постачальників оплачені комплектуючі для виробництва самохідних протитанкових комплексів “Хризантема-С”.

“Завод “Фотоприлад” у Черкасах, який виготовляв приціли для “Хризантеми”, зірвав поставки продукції. “Конструкторське бюро машинобудування” оплатило аванс в розмірі 80% за виготовлення партії, але потім президент України підписав указ про заборону військово-технічного співробітництва з Росією, і вони “зарубали” поставку”, – розповів ІТАР-ТАСС замначальника управління імпорту, експорту спецмайна і послуг КБМ Георгій Кузик.

Він уточнив, що в КБМ вже склали перелік російських підприємств, які могли б виробляти приціли для “Хризантеми”. Одним з них, за словами співрозмовника, є Красногорський завод імені С.А. Звєрєва.

Комплекс “Хризантема-С” призначений для ураження сучасних, а також перспективних танків будь-якого типу, в тому числі оснащених динамічним захистом. Крім бронетехніки, комплекс може вражати малотоннажні надводні цілі, кораблі на повітряній подушці, низьколетячі дозвукові повітряні цілі, споруди із залізобетону, броньовані укриття і бункери.