Самооборона Майдану вимагає відставки заступника голови Черкаської ОДА

18 Серпня 2014 20:43

“Коваль зрадив Майдан”, “Коваль зрадив громаду”, – з такими гаслами активісти черкаської Самооборони Майдану стояли сьогодні на кількох перехрестях обласного центру. Пояснюють – протестують проти заступника голови ОДА Віталія Коваля і вимагають його відставки.

DSC00498+

“Коваль зрадив Майдан. Приходять організації, які були на Майдані, ставлять вимоги, а вони не виконуються. А по телебаченні він каже, що вже все зробив для Майдану. Але ми не бачимо кардинальних змін, – пояснює керівник ГО “Самооборона Майдану” Олег Скалько. – Є Олійник, але по ньому немає кримінального провадження, є Корчака… Візьміть вимоги Координаційної сили Майдану – там усе написано. Коли від громади ставлять для контролю влади двох-трьох, а решту викидають, то це не виконання вимог Майдану”.

Це не перша акція протесту проти Коваля. Днями під ОДА мітингували ультрас.

“Мені здається, що Коваль – людина, поставлена в ОДА спеціально, щоб перетворити Революцію Гідності на фарс, – каже активіст Олександр Дувінський. – Громадська рада при ОДА повністю заблокована, запускається інформація, що Громадський люстраційний комітет – нелегітимний. Заступник ОДА гальмує всі майданівські починання”.

DSC00504+

До протестувальників підходить Сергій Ладан із ГО “Громадський блокпост”.

“Я за правду. От щойно відбулася нарада в губернатора з питання координування допомоги АТО і нашим воякам. Коли одні люди роблять роботу і помагають нашим військовим, збирають кошти, то інші… Кому ви чистите місце замість Коваля? Це ж проплачена акція, – обурюється  Ладан. –  У п’ятницю з ультрасами була розмова. Коваль вийшов, обговорили всі питання, потиснули руки, було сказано – виникають якісь питання, то підіймайтеся в кабінет і будемо говорить. Було питання стосовно реформ. Зараз створена комісія для набору начальників департаментів. Комісія складається з 17 осіб, із них 5 – представники громадськості. Ще куди більше проводить реформ? Куди ще більша люстрація?”.