Бійців, поранених під час АТО, в Черкасах протезуватимуть безкоштовно

20 Серпня 2014 08:43
expres.ua

expres.ua

Черкащани, поранені у зоні АТО, можуть протезуватися безкоштовно. Такі послуги надає Черкаський протезно-ортопедичномий цех Київського казенного експериментального протезного-ортопедичного підприємства.

Це державне підприємство займається виготовленням протезів верхніх і нижніх кінцівок, ортопедичного взуття, ортезів на стопу (вкладні пристосування), корсетів, бандажів, туторів та інших протезно-ортопедичних виробів для людей з фізичними вадами.

За словами директора цеху Олександра Дисканта, сьогодні на підприємстві для виготовлення протезних виробів використовуються сучасні закордонні технології, зокрема, відомих німецьких виробників. Він запевнив, що всі пацієнти, які отримали поранення у зоні АТО, мають можливість скористатися послугами казенних підприємств і філій та безкоштовно пройти протезування, а у подальшому – отримувати технічне обслуговування протезів.

Забезпечення інших категорій населення, зокрема, інвалідів, дітей-інвалідів та ветеранів протезно-ортопедичними виробами також здійснюється безкоштовно за рахунок коштів Державного бюджету України за направленнями Управлінь праці та соціального захисту населення, а також потерпілих – за направленням Фондів соціального страхування населення від нещасних випадків на виробництві.