Карта АТО станом на 24 серпня

24 Серпня 2014 15:30

Ситуація на сході країни станом на 12:00 24 серпня 2014 року за даними РНБО України.

Сили АТО продовжують успішний наступ на позиції терористів в районах населених пунктів Новосвітлівка, Хрящувате, Маломиколаївка, Іллірія. Залишається напруженою ситуація в районі населеного пункту Станиця Луганська, де терористи накопичили живу силу і техніку і не припиняють спроб повернути втрачені позиції.

За минулу добу в ході активних дій сили АТО знищили значну кількість техніки і озброєння противника.

Крім того, в населених пунктах Стаханов, Алчевськ, Перевальск, Зоринськ, Малоіванівка, Городище терористи продовжують руйнувати інфраструктуру, в результаті чого виникли перебої із світлом, водопостачанням та продуктами харчування.

Ситуація в Горлівці залишається дуже напруженою. За оперативною інформацією в місті спостерігається суттєве збільшення чисельності російських найманців, зокрема так званих «кадирівців».

Також, в містах, які тимчасово контролюються терористами, озброєні бойовики організували патрулювання, займаються обшуками та перевіряють документи у пересічних громадян.

В свою чергу, Росія не припиняє нарощувати військове угруповання в Ростовській області. Вчора на території Росії на відстані 1,5 км від україно-російського кордону напроти ділянки відділу прикордонної служби «Амвросіївка» Донецького загону було виявлено розгорнуту на позиціях російську бойову бронетехніку, гармати та установки «Град». Також в районі селища Васильєво-Ханжоновка Ростовської області Росії, навпроти ділянки відділу прикордонної служби «Новоазовськ» Донецького загону було зафіксовано розміщення близько 40 установок «Град», 20 автомобілів КамАЗ, та декілька танків.

map_ato_24-08-2014_12_w660