Група золотоніських добровольців готується до відправлення в зону АТО

26 Серпня 2014 15:20

20142608110009Шестеро золотонісців у лавах Збройних сил України очікують відправлення до зони АТО, пройшовши підготовку у Новгоград-Волинському. Усі – добровольці, екс-члени міської Самоборони, котрі зважились на такий непростий крок.

Традиційна проблема українських вояків не пройшла осторонь і жителів лівобережного райцентру – катастрофічна нестача, навіть повна відсутність будь-якого обмундирування чи приладдя. Вирішується питання теж типово – завдяки самовідданості їхніх дружин, котрі, не зважаючи на тяжкий емоційний стан, роблять все, аби забезпечити чоловіків усім необхідним. Величезний вклад роблять золотоніські підприємці, а також просто небайдужі люди, які не лишають земляків у біді, адже більшість фінансів на закупівлю надходить саме від них.

За словами родичів новоспечених учасників АТО, делегація жінок відвідала Новгоград-Волинський у неділю, на День Незалежності, привітавши воїнів не лише підняттям духу (зустріч з рідними – завжди радісна подія), а й матеріальними подарунками зі свого міста. Завдяки спільним зусиллям, було передано значну частину спецодягу, провізії тощо.

Особливо дякують золотонісці голові Районної ради Валерію Саранчі, котрий ледь не самотужки придбав бронежилети, а також співвласнику меблевої фабрики МІКС Оксані Міхновській, яка окрім допомоги матеріальної, якісно вирішила логістичні питання: всього провізії та одягу зібрано на 7 тисяч гривень.

Незлим тихим словом згадують добровольці золотоніську «Самооборону», яка, за їхніми словами, у складний момент просто забула своїх колишніх побратимів. Детально про цю ситуацію  Золотоноші  Online розповіли родичі вояків.

«Хлопці, які вірою і правдою служили організації, самі неодноразово возили гуманітарну допомогу на Схід, завжди були готові ледь не все віддати, але допомогти, зараз виявилися непотрібними Самообороні», – розповідає співрозмовник видання.

За словами дружини одного з шести добровольців, до Самооборони зверталися неодноразово. Відповідь завжди лунала одна – нічого немає.

Наразі ж золотоніські добровольці ще далеко не повністю забезпечені необхідним для відправлення в зону АТО. Список речей суттєвий:

тактичні кросовки (ботинки) – 6 пар;
балаклави – 5 шт;
розгрузка – 5 шт;
рюкзаки 25-30л (штурмові) – 6 шт;
термошкарпетки – 6 пар;
теплі устілки для взуття – 6 пар;
спальні мішки теплі – 6 шт;
костюм маскувальний сітчастий (КЗС) – 2 шт;
рукавиці тактичні з пальцями – 6 пар;
куртки (бушлати) теплі – 6 шт;
каски кевларові – 6 шт.

Фінансову чи будь-яку матеріальну допомогу можна надати на другому поверсі Торгового центру, директорові фабрики МІКС Оксані Міхновській.