За кошти благодійного аукціону купили 50 англійських шоломів для української армії

30 Серпня 2014 09:38

1409304443_150 захисних шоломів для наших вояків закупили за кошти, отримані від благодійного аукціону “Черкаські митці – українській армії”. Тоді, нагадаємо, від продажу картин черкаських художників було виручено понад 160 тисяч гривень.

За словами обласного військома Євгена Курбета, згадані шоломи виробництва Великобританії кращі від кевларових тим, що набагато легші й термін придатності їх 50 років, тоді як кевларових лише 5. Днем раніше закуплені шоломи та пластини із бронежилетів були випробувані на полігоні зброєю різного калібру.

Вже сьогодні ці шоломи, а також близько 100 бронежилетів, придбаних за кошти обласного бюджету на виконання обласної програми “Територіальна оборона” та ще 23 шоломи, закуплені громадськими організаціями й громадянами, будуть передані 28 військовослужбовцям-добровольцям, які будуть проходити службу у 95-ій окремій аеромобільній бригаді. Бійці цього підрозділу воюють зараз на передовій та найбільш потребують цих засобів захисту. Решта шоломів, за побажанням самих митців, будуть спрямовані військовим 128-ої окремої гірничо-піхотної бригади, штаб якої розміщений в м. Мукачеве Закарпатської області.