Щодня більше 170 біженців у Черкасах звертаються за одягом, взуттям, їжею та ліками

1 Вересня 2014 10:28
gazeta.ua

gazeta.ua

У Черкасах в Центрі гостинності для переселенців безкоштовно пропонують біженцям зі Сходу країни одяг, взуття, продукти харчування, ліки та дитячі речі. Щодня у центр приходить за допомогою понад 170 осіб.

Чергують у центрі волонтери. Діє гаряча лінія, за якою можна отримати всю необхідну інформацію. Крім речей, тут за потреби допоможуть знайти роботу, нададуть безкоштовну психологічну допомогу. Черкаські підприємці залишають оголошення про безкоштовний ремонт взуття, організацію дитячих свят, послуги лікарів-стоматологів, ремонт комп’ютерної техніки.

“Коли створювали волонтерську службу, планували працювати до кінця літа. Але з подіями на Сході продовжимо роботу до весни наступного року, бо багато біженців планують зимувати в Черкасах. Новоприбулі переселенці, дізнаються про центр, коли проходять реєстрацію у соціальних службах. Активно відгукуються черкащани. Приносять і одяг і продукти. Дуже багато небайдужих людей. Речей було ще більше, ми на днях оновили асортимент – літні речі

замінили на більш теплі”, – каже координатор центру черкащинин Віктор Дівнич.
Для дітей два відділи з одягом, взуттям та іграшками. Окремо одяг для школи.
“Більше половини наших відвідувачів з дітьми. Школярам мають допомагати у школах, куди вони підуть 1 вересня. Але все одно багато мам шукають шкільну форму у нас, – каже координатор. – Діти ще не звикли до миру. Тут недалеко станція “швидкої”, коли чути звук сирени, всі притихають”.

На Черкащині вже більше 3500 переселенців із Сходу та Криму.
Центр гостинності для переселенців знаходиться в Черкасах за адресою вул. Благовісна, 170. Інформацію можна отримати за телефонами: 330 900, 095-284-33-72, 067 873 88 69, 093 706 44 11.