На місці залізничної аварії в Городищі відремонтували рейки

2 Вересня 2014 11:14
vk.com

vk.com

10 днів тому біля станції Городище з рейок зійшли 20 вагонів з мазутом. Пожежа знищила п’ять житлових будинків, магазин і станцію техобслуговування. Чиновники обіцяли людям відновити житло. Чи є шанс встигнути до холодів?

Сьогодні на місці аварії працюють півтори сотні ремонтників і будівельників. Відновити постраждалі від вогню об’єкти вони планують до 1 жовтня.

Фахівці-залізничники ремонтують не лише пошкоджені шляхи, а й зруйновані будинки. Загальна сума збитків склала 230 тисяч гривень – частково її покривають з місцевого бюджету.

“Ми повністю відновлюємо, ми всю роботу взяли повністю за рішенням директора Укрзалізниці. Ми вдома, які постраждали, повністю їх демонтували і на місці тих, з тієї документації, яка була у господарів будинків, відбудовуємо нові”, – розповідає начальник Шевченківської дирекції залізничних перевезень Микола Малинка.

“Відшкодування буде як від залізниці, так і від районної ради та від обласної ради. Зараз у нас дві сім’ї, які треба було відселити, одні живуть у своїх знайомих і в ПТУ кімнату надали”, – каже голова Городищенського РДА Микола Дудник.

На самому місці аварії ремонтники вже замінили пошкоджені рейки, зробили нові насипу і вивезли 40 вантажівок чорного від мазуту піску. Всі поїзди рухаються за графіком.

Джерело: Сегодня