У Черкасах семикласники взяли під опіку переселенку з Донецька (відео)

2 Вересня 2014 09:40
Не злобі, а любові. Цього воєнний час вчить сучасних дітей. Сюжет ТРК ВІККА – про дитячу дружбу та недитячу свідомість.
Семикласники Арсен і Борис із ровесницею Танею познайомилися цього літа. Родина дівчинки втекла із буремного Донецька два місяці тому. Її доля хлопців не лишила байдужими. Вони взяли Таню під опіку. Показали місто, разом проводили дозвілля. А напередодні 1-ого вересня ознайомили із новою школою.
Володимир Белюкін, тато дівчинки: “Я привез сюда свою дочь, спасая от бомбежек. Я переживал, как она тут обживется. Но пришло буквально пару месяцев, и у нее появились новые друзья, новые знакомые”.
Тетяна Белюкіна, переселенка: “С самого начала переезда я почувствовала здесь совсем другую атмосферу. Люди совсем по-другому относятся ко мне, это чувствуется. Мне тут намного лучше”.
Малі лицарі ще й вирішили зробити подружці подарунок до 1 вересня. Задля того навіть влаштувалися на роботу.
Арсен Вінярський, товариш: “Цілий день ми роздавали флаєрки та заробили 200 гривень. Сьогодні ми їх вручаємо Тані. Щоб їй було легше адаптуватися в місті, щоб придбала собі все потрібне для школи”.
Таня та Боря вчитимуться в одній школі. Арсен, який у Черкасах відпочивав на канікулах, поїде у Львів – там живе та вчиться. Та друзі домовилися зустрітися знову вже на нових канікулах.