Уманський військкомат саботує створення загону територіальної оборони міста?

2 Вересня 2014 14:20

IMG_2650(1)Президент України ще у травні видав наказ про формування загонів територіальної оборони. Проте військовий комісар Уманського ОМВК  Петро Юрчак досі цього не зробив, пише “Вечірня Умань”.

“Самооборона” міста неодноразово зверталася до військового, аби разом сформувати загін. Проте діалогу між захисниками так і не вийшло… В той час, коли російські війська атакують Україну, Умань залишається без оборони.

У військкоматі стверджують – ще мають час для створення загону.

“Нині ми проводимо роботу по формуванню загону територіальної оборони. Нам відповідно до рішення командуючого, начальника генерального штабу продовжили термін створення до 30 вересня. У зв’язку з тим, що ми зараз робимо поставки мобілізаційних ресурсів у війська, – зауважує Петро Юрчак. — Ми відкладали завдання формування загонів, тому що виконували спочатку ті завдання, які потрібні були для захисту держави в АТО. На даний час загін сформований менше ніж на 50%.  До кінця вересня ми повністю його укомплектуємо. До загону ми беремо всіх: і добровольців, і за “повістками”.

А поки військкомат формує загін, російські війська все більш  активно атакують Україну. Тож на захист міста стає місцева “Самооборона”.

“Ми пропонували Петру Юрчаку співпрацю,  свою допомогу у формуванні загону територіальної оборони.  Але все марно. Ми навіть писали на нього скарги. Проте і це не дало жодних результатів, – розповідає  голова уманської “Самооборони” Володимир Ярошенко. – Тому ми вирішили діяти в межах своєї організації. Будемо ініціювати збори учасників Майдану і думати як створити власний штаб. Ми маємо бути готові стати на захист свого міста”.