На “гаражному розпродажу” збирають гроші для 20 черкащан, які йдуть на фронт (фото)

4 Вересня 2014 18:17

“Гаражний розпродаж” у центрі Черкас влаштували сьогодні активісти за підтримки міського Палацу молоді. Тут торгують іграшками, книжками, поробками, прикрасами, посудом і подушками. Зібрані кошти передадуть на потреби 20 черкаських хлопців, які у вересні вирушать в зону АТО на схід України.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

“Речі нам приносили діти, дорослі. Дуже багато купують. І також багато просто кладуть гроші у скриньку, розуміючи, що акція благодійна й благородна. Фіксованої вартості речей нема. Просимо, скільки не шкода”, – розповідає Людмила Сисоєва із Палацу молоді.

Черкащани цікавляться сувенірами і поробками, беруть книжки. У скриньках найбільше – 20-ок і 50-ок, але трапляються купюри й по 100 гривень. Найдорожчим товаром на акції є дві ікони – за них просять фіксовану ціну у 750 грн. за одну.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

На розпродажу можна було придбати речі міського голови Черкас Сергія Одарича. Це макет корабля, декоративні фігурки. За сто гривень синю іграшкову машинку з написом “Сергій Одарич 01” купив керівник ПАТ “Темп” Олександр Згіблов. Поряд продають подушки, пошиті на “Темпі” для бійців української армії. Люди віддають по 50 гривень за подушку.

“20 хлопців відправляємо на фронт і треба їх екіпірувать. Щоб одягнути й екіпірувати одного бійця, треба 20 тисяч гривень, починаючи з берців, закінчуючи бронежилетом і каскою: взуття, форма, наколінники, нарукавники, жилет, перчатки, окуляри, каска, спальний мішок, каремат”, – розповідає Згіблов.

Розпродаж триватиме до 19 години. Потім у присутності громадськості гроші перерахують.

SONY DSC