Депутат вишила герби районів і міст Черкащини (фото)

5 Вересня 2014 17:00

1409838910_1У Будинку рад в Черкасах на стінах міжповерхових маршів з’явились вишиті зображення гербів 20 районів і 6 міст обласного значення. Автор робіт – депутат облради, керівник обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольга Мартинова (на фото).

“Ідея виготовлення була озвучена головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком та головою обласної ради Валентиною Коваленко. Постав задум оновити приміщення Будинку рад та представити історію нашого краю в зображеннях гербів кожного з районів”, – говорить Мартинова.

1409838916_2Ольга Михайлівна активно підхопила ідею створення картин-вишивок. За словами майстрині, роботи виконані в техніці аплікативної вишивки. Над їх виготовленням трудилось троє майстринь. Незважаючи на те, що робота була надзвичайно трудомісткою й відповідальною, картини-герби було завершено майже за два місяці.
За словами Мартинової, працювати над ідеєю створення гербів було дуже цікаво перш за все тому, що окрім вишивки майстриня вивчила ще й історію створення та геральдичні особливості трактування гербів, притаманних кожному району й окремим містам Черкащини.

Нагадаємо, що раніше на місці символів районів розміщувались фотографії, що вихваляли “здобутки” попередньої влади.