День народження Черкас святкуватимуть спортивно-патріотично

6 Вересня 2014 09:36

552850_original19-20 вересня Черкаси відзначатимуть День міста. Лейтмотивом цьогорічних іменин міста стане проведення різнопланових патріотично-спортивних заходів. Такий напрямок святкування, насамперед, пов’язаний із нинішньою суспільно-політичною ситуацією в нашій державі.

До участі в організації та проведення Дня міста запрошуються всі трудові колективи підприємств, установ і організацій, закладів освіти, культури та спорту, комітети самоорганізації населення, широкі кола активістів  громадських організацій Черкас.

Низку заходів, які відбуватимуться на День міста, вже визначено на робочій нараді, що відбулася вчора в департаменті організаційного забезпечення Черкаської міської ради.

Зокрема, у п’ятницю, 18 вересня, в Черкаському художньому музеї заплановано відкриття фотовиставки Олексія Бадера «Майбутнє Черкас». До речі, фотограф – переселенець із зони АТО.

19 вересня для молодшої групи дітей-переселенців на благодійній основі буде проведено екскурсію до Черкаського міського зоопарку, а для школярів середніх та старших класів – поїздку до Національного історико-культурного заповідника «Чигирин».

20 вересня зранку відбудеться загальноміський велопробіг «Єднаємося заради миру».

Бібліотеки міської централізованої бібліотечної системи запрошують любителів чтива на бібліогостини «Бібліотека – світ нових можливостей». Цього ж дня Центральна бібліотека ім. Л. Українки проведе буккросинг «Оpen AIR».

Святкову програму «Студентська гостинність: з любов’ю до рідного міста» готує молодь Черкаського державного технологічного університету.

У дитячому парку буде організовано розважально-ігрову програму «Рідні Черкаси вітають дошкільнята – черкаські хлопчики й дівчата».

Як і на День Незалежності, основна частина заходів відбуватиметься в улюбленому місці відпочинку черкасців та гостей міста –  Долині троянд.

Із Замкового узвозу до Долини троянд урочистою ходою на чолі з видатними спортсменами пройдуть близько півтисячі  вихованців спортивних шкіл міста.

На головній сцені, встановленій на Долині троянд, о 12.00 відбудеться офіційне відкриття спортивного проекту «Ярмарок спорту – 2014».

Плануються презентація та майстер-класи від дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, показові виступи зі спортивної та художньої гімнастики, бойовий гопак, хореографічні виступи танцювальних колективів міста.

Вихованці комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вулкан» презентують свої виступи з військово-спортивного багатоборства.

На головній сцені з 17.00 до 17.30 відбудеться привітання та нагородження кращих спортсменів і тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста від представників влади, громадськості та зіркових гостей: Анжеліки Рудницької та олімпійських чемпіонів Олександра Усика і Дениса Беринчика.

Окрасою свята стане проведення патріотичного флешмобу за ініціативи та участі відомого черкасця, танцівника та спортсмена   Максима Оробця.

Планується також і показ національного вбрання «Українське завжди в тренді».

Завершить цей день саундчек і виступ гурту «KOZAK SYSTEM» та Анжеліки Рудницької.

21 вересня на площі ТРЦ «Хрещатик – Сіті» планується проведення соціального сімейного заходу від Центру розвитку сім’ї «I’m family».

Низку заходів планують провести у своїх мікрорайонах комітети самоорганізації населення.

Це – поки що не остаточний варіант заходів до Дня міста, зазначають у прес-службі Черкаського міськвиконкому.