Російські газети “в Україні” активно розміщують політичну джинсу

9 Вересня 2014 10:45

Низка російських газет, зареєстрованих українськими виданнями, регулярно порушує чинне законодавство, зауважує голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. Зокрема, йдеться про «Известия в Украине», «Аргументы и факты в Украине», «Комсомольская правда в Украине» тощо, які за змістом сьогодні є проросійськими мас-медіа, що пропагують російську доктрину розвалу України і друкують тих політиків, що озвучують постулати цієї доктрини.

Томенко звернув увагу на те, що недавній випуск газети «Комсомольская правда в Украине» активно популяризує одного з очільників «Українського вибору» В. Медведчука, голову СДПУ (о) Юрія Загороднього.

«Цілком очевидно, що матеріал про «Здорову націю – сильну державу», що займає цілу шпальту в газеті, розміщений на правах реклами, про що в «КП» немає ніякої вказівки. Пояснень цьому може бути кілька: або московська редакція зобов’язала розмістити цей матеріал, або це класичний приклад політичної «джинси», – зауважив народний депутат.

08-09-2014-572x381

Томенко звернув увагу і на інший «унікальний» за змістом матеріал під назвою «Радикальная партия: от Франко к Ляшко», розміщений в газеті «Сегодня» у рубриці «Актуально», яка, як стає відомо з приміток на останній шпальті газети, друкує матеріали на правах реклами, тобто – за гроші.