Голова Черкаської облради хоче транслювати сесії в прямому ефірі

11 Вересня 2014 16:00
vk.com

vk.com

Завтра, 12 вересня, депутати Черкаської облради зберуться на чергову сесію. В порядку денному головним питанням стоїть унесення змін до обласного бюджету. Зокрема, департамент фінансів пропонуватиме збільшити обсяг субвенції з державного бюджету місцевим на погашення заборгованості в комунальних тарифах на 1,5 млн. грн., а також – на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних і міських голів (на суму 441,5 тис. грн.).

Також змінами передбачено 800 тис. грн. на надання безкоштовної медичної допомоги військовим та 763 тис. грн. для створення Центру реабілітації учасників АТО.

Розглядатимуть депутати й обрання заступника голови обласної ради. Нагадаємо, що на сесії 15 травня депкорпус спромігся схвалити лише першого заступника для голови облради Валентини Коваленко – Наталію Кравцову з “Батьківщини”. Кандидатура заступника, на яку пропонували “народівку” Таїсію Руснак, не  була підтримана.

Також ставитиметься питання про виділення коштів на облаштування системи он-лайн трансляції засідань із сесійної зали Будинку рад. Це – ініціатива Валентини Коваленко, яка хоче в такий спосіб забезпечити доступ громадян до публічної інформації, відкритості влади. До того ж, на думку голови облради, це суттєво спростить участь у засіданнях голів місцевих рад й адміністрацій, особливо з віддалених районів, які матимуть змогу спостерігати за заходом, не витрачаючи час і кошти на приїзд до Черкас.