У Центрвиборчкома немає претензій до одіозної голови Черкаської ОВК Ольги Козько

12 Вересня 2014 14:49
narodua.com

narodua.com

Обурливими криками “Ганьба!” відреагували на сьогоднішній сесії депутати Черкаської обласної ради на появу за трибуною голови обласної виборчої комісії Ольги Козько. Вона вийшла, аби зачитати постанову про обрання в ході проміжних виборів двох нових депутатів по одномандатному округу №44 (Золотоноша) Олександра Лошкова і №45 (Канів) Анатолія Чупилку.

“Це ганьба! Ми не бажаємо вас чути, ви причетні до численних фальсифікацій”, – заявив депутат Михайло Мушієк. “Вас давно вже повинен слухати прокурор, а ви маєте бути не на трибуні, а в іншому місці”, – зауважив депутат Володимир Гресь.

Одначе Козько постанову-таки зачитала. З її рук нагрудний знак і посвідчення депутата облради взяв “свободівець” Лошков, Чупилка нині – у зоні бойових дій.

Тоді депутати почали вимагати у голови облради Валентини Коваленко, щоб вона ознайомила присутніх із результатами березневого звернення сесії обласної ради до ЦВК з вимогою припинити повноваження Ольги Козько як голови ОВК.

І виявилося, що ЦВК не має підстав для звільнення Козько. Про це повідомила Коваленко, зачитуючи лист-відповідь із Центрвиборчкому.

“Припинення повноважень голови ОВК є виключно компетенцією ЦВК. До ЦВК не надходили документи, які би були підставою для розгляду комісією питання щодо дострокового припинення повноважень Ольги Козько”, – зацитувала Коваленко витяги з листа. “Але я хочу сказати вам – є серйозні докази, оригінали протоколів, де є очевидною фальсифікація, коли на тисячу-дві-три голосів кандидат мав більше голосів і він, тим не менш, не проходив до обласної ради, – зазначила Коваленко. – Разом із головою ОДА Юрієм Ткаченком звернемося до прокуратури Черкаської обласної ради, щоб таке розслідування відбулося і негайно”.

Натомість депутат Володимир Гресь припускає, що у справі Козько немає руху, бо як знавець “виборчих технологій” Ольга Іванівна може бути корисною.

“Згадайте 2010 рік, коли були сфальшовані вибори в Жашківському районі, в Золотоноші і Золотоніському районі, на Христинівщині. Вибори 2012 року – і всі ми пам’ятаємо її труси і сховану в них печатку 194-ої ОВК. Її місце не на трибуні, а в іншому місці. Але тим не менш, Козько працює. І працюватиме, як мінімум, рік. То, може, вона вигідна? Я не виключаю, що вона на гачку в ОДА і в правоохоронних органах і вигідна, щоб далі фальшувати”, – зауважив Гресь.