Військову кафедру відкривають у ЧНУ

16 Вересня 2014 13:41

13_5_20121009_1354403019Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького отримав підтвердження Міноборони про відкриття у виші кафедри військової підготовки. Про це “Рідній Черкащині” повідомив в.о. ректора ЧНУ Олександр Черевко.

“11 вересня розглядали це питання в Міністерстві оборони України, – зазначив Черевко. – Я зустрічався з заступником міністра Іваном Степановичем Руснаком із цього питання, воно непросте. Треба подякувати голові Черкаської ОДА Юрію Ткаченку, який листом підримав нашу ідею про відкриття військової кафедри”.

Із відкриттям такої кафедри черкаські студенти зможуть проходити військову підготовку на місці, а не їздити в Сумський державний університет.

“Зараз у Міноборони дискутується питання – можливо, це буде підготовка не тільки офіцерського складу, а й сержантів. Адже в інших арміях, скажімо, в США, провідну роль грають саме сержанти, капрали, – зауважив Черевко. – У нас більше 700 тисяч офіцерів запасу, а на війну нема кого призивати. Армія перебудовується”.

Військова кафедра працюватиме в корпусах ЧНУ. За словами Черевка, університет заключатиме угоду з Навчальним центром Державної прикордонної служби в Оршанці для практичних занять.

“Кадрового забезпечення нема. До мене вже звернулося багато викладачів, які є фахівцями з війського навчання”, – додав Черевко.

Рішення про відкриття кафедри військової підготовки у ЧНУ має пройти ще кілька етапів – погодження Міноборони на колегії, постанова уряду.