Біженці з Донбасу можуть дізнатися про долю своїх будинків на спеціальному сайті

18 Вересня 2014 11:40
zn.ua

zn.ua

В Україні розпочав роботу сайт “Єдиного реєстру збитків інфраструктури в зоні АТО”, головним завданням якого є збір інформації про зруйновані у ході бойових дій об’єкти Донецької і Луганської областей, повідомляє “Дзеркало тижня”.

Ресурс створено, аби кожен, хто володіє інформацією про пошкоджені об’єкти соціальної, транспортної та іншої інфраструктури в зоні АТО, зміг повідомити про ці факти, заповнивши форму. Таким чином, буде створено картотеку зруйнованих об’єктів Донбасу, яка буде доступна в режимі online. Все це дасть можливість об’єктивно оцінити збиток і визначити черговість робіт по відновленню регіону.

Для того, щоб внести об’єкт до реєстру, потрібні наступні відомості: адреса об’єкта, його короткий опис, опис збитків із зазначенням дати нанесення ушкоджень, що підтверджують фото- або відеоматеріали.

Цей ресурс буде корисний для переселенців із зони АТО, які втратили зв’язок із малою батьківщиною і хочуть дізнатися, як йдуть справи з конкретними житловими будинками, соціальними або промисловими об’єктами.