Бійці БТО “Черкаси” затримали трьох сепаратистів

28 Вересня 2014 10:30

-Ko7Xr2uoEIПро затримання трьох сепаратистів недалеко від Донецька бійцями батальйону “Донбас” повідомив у своєму фейсбуку голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Він здійснив поїздку в місце розташування черкащан.

“У батальйоні “Черкаси” – належний бойовий дух… Звісно, хочуть додому пошвидше, але при цьому воюють у зоні АТО не гірше від інших. Приємно, що черкащани вже встигли відзначитися затриманням трьох сепаратистів – озброєних автоматами і гранатами бандитів поклали обличчям на землю в кращих традиціях армійського спецназу, – розповів Ткаченко. – На жаль, маємо і поранених під час ворожого мінометного обстрілу. Причому, відзначився капітан-зенітник з Тальнівщини, який звалив на землю і прикрив своїм тілом рядового – і отримав замість нього осколки”.

Ткаченко також повідомив, що з продуктами черкащан забезпечили на 100% земляки. Бійці іноді навіть допомагають ними двом сусіднім дитсадкам. “Розповідають, що завдяки цій допомозі та спілкуванню з місцевими людьми нарешті вдалося вияснити причину настороженості населення у перші дні після приходу нашого батальйону в цю місцину. Виявляється, втікаючи з містечка, сепаратисти розповіли місцевим, що в місто прийде батальйон карателів. Тепер прості донбасці згадують ці “страшилки” з посмішками, а до наших бійців підходять поговорити і навіть просять у них почитати черкаські газети. Кажуть, що хоча там новини про область, яка досить далеко від них, але просто скучили за україномовною пресою”, – зауважив Ткаченко.