Мера Черкас порівняли з Кернесом (інфографіка)

1 Жовтня 2014 12:35

Інформаційний портал “Слово і Діло” продовжує власну серію актуальних порівнянь ефективності представників органів центральної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Протягом останнього часу в інформаційному просторі нашої країни досить поширеним стало питання децентралізації. З її допомогою можна суттєво зміцнити центральну владу, надавши їй можливості концентрації власних часових та адміністративних ресурсів на питаннях і проблемах національного рівня, а регіональним елітам дати можливість проявити себе у вирішенні питань місцевого масштабу. Безперечно, з необхідними для того фінансовими та управлінськими ресурсами.

Однак, наскільки готові українські регіони разом з окремими представниками їх місцевого самоврядування до такої кардинальної зміни вектору управління в державі? В першу чергу, з точки зору власного професіоналізму та ефективності, які є наразі. Для наглядного прикладу, “Слово і Діло” вирішив проаналізувати рівень політичної відповідальності мерів найбільших українських міст і виявив той факт, що показник їхньої ефективності не завжди відповідає рівню одіозності.

6666+