Уряд повинен негайно підтримати студентів донецьких і луганських вишів, – нардеп

9 Жовтня 2014 14:30
para-bellum.info

para-bellum.info

Невідкладно визначити статус студентів вищих навчальних закладів Донецької й Луганської областей закликав уряд народний депутат Микола Томенко.

Відповідаючи на запитання студентів з Донеччини, що зараз навчаються у Вінниці, під час зустрічі зі студентами і викладачами у медичному університеті Томенко сказав про те, що він як радник Президента отримує велику кількість звернень від студентів донецьких і луганських вишів, які самостійно намагаються вирішити свою долю.

Значна кількість цих студентів є вільними слухачами у вишах. При цьому вони не мають жодного статусу, не отримують стипендій тощо.

Томенко сказав, що він звернувся до Уряду з пропозицією невідкладно визначити статус студентів донецьких та луганських вишів, які сьогодні навчаються у різних вищих навчальних закладах України.

Цей статус, на його переконання, повинен передбачати офіційне переведення навчання цих студентів із вишів, що перебувають на території, підконтрольній сепаратистам, а також дати можливість їм навчатись далі на законних підставах, забезпечити проживання у гуртожитках та отримання стипендій.