Фініш “бабиного літа”: з п’ятниці похолоднішає

14 Жовтня 2014 08:54
slovovolyni.com

slovovolyni.com

Цього тижня закінчується панування могутніх антициклонів, які формували суху, з температурними контрастами осінь на Черкащині, повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Так, перший бездощовий період тривав у вересні 23 дні, а другому пішов вже 19–й день. Щодо контрастів температур, то з початку жовтня морозні ночі і дуже теплі дні обумовлюють добову амплітуду до 20-24°. А середньодобова температура в період 2-7 жовтня була на рівні +5+7°. Хоча в останні 5 днів вона знаходиться у межах +8+10°, що не дає змогу розпочати опалювальний сезон, але за рахунок значних перепадів температур та нічних заморозків вже достатньо холодно.

За прогнозом погоди, в першій половині поточного тижня східний антициклон ще утримуватиме суху і сонячну погоду на Черкащині. В другій половині тижня атмосферні фронти першого циклону обширної атлантичної серії принесуть в наш край дощі і похолодання. Найбільш суттєві дощі очікуються в ніч на п’ятницю. Нічна температура повітря підвищиться до +5+7°, денний максимум +8+13°.