Порошенко в Черкасах (фото)

20 Жовтня 2014 21:26

Сьогодні Черкащину відвідав Президент України Петро Порошенко. Глава держави побував у Навчальному центрі молодших спеціалістів Держприкордонслужби в Оршанці, а також у науково-виробничому комплексі “Фотоприлад” у Черкасах.

hWFGzZnphSYFwkaZ2Trd0sVM6SxfXcJvA

В Оршанці Порошенко, зокрема, вручив державні нагороди трьом прикордонникам: сержанту Андрію Марченку, майору Андрію Момотову та підполковнику Юрію Цехмійструку.

Президент зазначив, що на Сході України загинуло близько 60 прикордонників, 12 із них – із Оршанця. Їх пам’ять присутні вшанували хвилиною мовчання.

9zSD8u84whcYl5_vrau8fM

В Оршанці Порошенко заявив, що українські прикордонники мають перекваліфікуватися на військовиків. За словами президента, прикордонники мають вміти все: водити танк, БТР, стріляти із зенітки, бути штурмовиком, десантником: “Прикордонники мають бути в авангарді Збройних сил, щоби зупинити агресію і дати іншим час підготуватися до її відбиття”.

Порошенко був вражений, як Навчальний центр Держприкодонслужби оперативно перекваліфікувався з підготовки прикордонників-інспекторів на кордоні до підготовки військових спеціалістів. За його словами, військовослужбовці цього центру знищили понад 509 одиниць бронетехніки терористів та 500 бойовиків.

AcjlV8vY8RY2UPcDT6-MigAQSyhIuc7Bc

Оглядаючи НВК “Фотоприлад” Президент зазначив, що продукція підприємства включена у програму державного замовлення на 2015 рік. “За моїм наполяганням “Фотоприлад” був включений у державне оборонне замовлення на 2015 рік. Це означає, що ми будемо займатися тим, щоб це підприємство діяло”, – сказав Порошенко.

За словами Порошенка, це підприємство може виготовляти прилади нічного бачення і тепловізори, які за характеристиками не гірше закордонних, але коштують значно дешевше. Він висловив переконання, що немає необхідності купувати високоточне оптичне обладнання за кордоном, оскільки українські підприємства здатні забезпечити його виробництво.

CeMAJUiMsUoOwSP3EK5onoNcZA1nBst2I

Генеральний директор – головний конструктор “Фотоприлад” Валентин Гордієнко зазначив, що державне замовлення дозволить завантажити потужності заводу, оскільки раніше були розірвані контракти з Росією. Президент і директор заводу обговорили питання виготовлення необхідного оптичного устаткування і прицілів для потреб військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції (АТО).

При цьому директор “Фотоприлад” ознайомив Президента з виробничими потужностями та продукцією заводу. Зокрема, главі держави було продемонстровано приціл для танків “Булат” і “Оплот”, прицільні комплекси для вертольотів, приціли для зброї і об’єктиви.

tQixOCQti3cuPfPsa7hyM8tucp5IvwKds