Від Распутіна – до Путіна, – черкаський нардеп про подвійні стандарти російської еліти

20 Жовтня 2014 14:00
sokrovennik.ru

sokrovennik.ru

Аморальність і подвійні стандарти визначають ментальність російської еліти від Распутіна до Путіна. Про це радник Президента України Микола Томенко сказав вчора в ефірі “Подробиць” на “Інтері”, говорячи про підсумки міланської зустрічі.

Томенко зазначив, що Президент України Петро Порошенко та його команда виконали поставлені на ці переговори завдання. Так, європейська спільнота і Росія визнали необхідність виконувати всі 12 пунктів мирного плану Порошенка, можливість проведення виборів на всій території України, зокрема, на частині території Донецької і Луганської областей виключно за українським законом.

Водночас, зауважив Томенко, існує певне розчарування, пов’язане з перевищеним очікуванням більш жорсткої поведінки європейських лідерів та більш адекватної поведінки Росії. “Але напевне, тут не треба себе обманювати, – сказав радник Президента, – бо ідеологію російської еліти від Распутіна до Путіна визначають аморальність і подвійні стандарти”.

“Ми сподіваємось, що і надалі наші європейські партнери будуть посилювати санкції проти Росії з метою остаточної деескалації конфлікту, а українські політики зрозуміють, що без єдності та єдиної позиції, зокрема, щодо Донбасу, спільної підтримки та реалізації плану мирної України не варто сподіватися ні на Росію, ні на Європейський Союз”, – підсумував Микола Томенко.