Церква, яка захищає українську державу, повинна бути захищена цієї державою, – радник Президента

23 Жовтня 2014 15:00
korrespondent.net

korrespondent.net

Радник Президента України Микола Томенко, говорячи про те, що треба зробити для справжнього об’єднання України, звернув увагу на необхідність посилення ролі та статусу вчителя, викладача, лікаря і загалом працівників гуманітарної сфери.

Він також зауважив, що нагальним питанням сьогодні стає і створення в Україні єдиної помісної церкви. Священники Української православної церкви дуже чітко під час революційних та трагічних подій в українській історії ХХІ століття продемонстрували: вони з власним народом і державою чи на стороні сусідньої держави і доктрини “русского мира”.

Водночас, зауважив Микола Томенко, наша держава повинна звернути увагу на те, що в соціальному сенсі священики перебувають поза системою соціального захисту. “Вони взагалі не підпадають під чинне законодавство про пенсійне забезпечення, також незрозумілою є система оподаткування діяльності церкви загалом та священиків зокрема”, – зауважив радник Президента.

Отож, на його переконання, необхідні законодавчі ініціативи та відповідні рішення, щоб соціально захистити людей, які пропагують цінності духовності для об’єднання країни. “Бо якщо церква захищає українську державність, то і держава мусить соціально захистити священиків”, – вважає Томенко.