На Кременчуцькому водосховищі затримали браконьєрів із 25 кг риби

27 Жовтня 2014 11:13
grim.in.ua

grim.in.ua

На Кременчуцькому водосховищі річки Дніпро двоє черкащан незаконно виловили 25 кілограм риби. Браконьєрів затримано та доставлено до райвідділу для дачі показів. Їх дії слідчі кваліфікують статтею 249 Кримінального кодексу України.

До працівників карного розшуку Черкаського районного відділу міліції від жителів одного із сіл району надійшло повідомлення про те, що невідомі за допомогою рибальських сітей незаконно виловлюють рибу в річці Дніпро.

Правоохоронці негайно вирушили на перевірку даної інформації. Як з’ясувалося, двоє жителів міста Черкаси на території Кременчуцького водосховища вранці встановили сіті та виловили 25 кілограм риби. Працівниками міліції з місця події вилучено весь улов, човен та знаряддя для вилову, а браконьєрів доставили до Черкаського райвідділу міліції для дачі показів. Затримані стверджували, що роблять це вперше і ловили рибу для власного користування. Раніше вони рибалили за допомогою вудочок, проте останнім часом їх улов був не багатий і вони вирішили поставити сітки. Чоловіки так захопилися, що повністю забулися про будь-яку конспірацію, бо вважали, що їхнього порушення ніхто не виявить, але їм завадили громада та працівники міліції.

Як повідомив начальник Черкаського районного відділу міліції Микола Худенко, слідчим відділення Черкаського районного відділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Триває досудове розслідування.