Як хворіти з користю?

29 Жовтня 2014 10:07

collage1Хворіти не любить ніхто. Але застуда завжди вражає нас своїми вірусами зненацька, і ми змушені залишатися вдома, під теплою ковдрою, пити мікстури й сумувати – тоді як за вікном живе світ, і найцікавіше відбувається без нас.

Проте, якщо творчо підійти до свого лікарняного, то можна перетворити його на несподівану міні-відпустку з маленькими радощами та приємностями.

То як же хворіти й не тужити?

Спи, моя радість, засни

Перше й найголовніше у твоєму списку – це сон. Нарешті, ти зможеш спокійно виспатись і компенсувати нещасному організмові усі недоспані ночі, нервові стреси, депресії та виснаження. Облаштуй собі затишне гніздечко: кольорові м’які подушки, веселий картатий плед, зручна піжама у кумедні позитивні качечки, теплі шкарпетки – і забудься солодким сном на кілька годин, а то й на півдня. Організм буде тобі вдячний і дуже швидко розпочне свою активну боротьбу зі зловредним вірусом. Таця з трав’яним чаєм, лимоном у цукрі та медом нехай буде десь під рукою, для смачної та корисної паузи між сновидіннями.

Прочитай мене!

Виспалась досхочу? Чудово! А тепер прочитай, нарешті, ту книжку, котра безнадійно чекає на свій зоряний час на твоїй приліжковій тумбочці вже кілька місяців поспіль. Саме час дати їй шанс зацікавити тебе своїм сюжетом! Не читаються книги? Гортай глянцеві журнали – там красиві картинки, правдоподібні гороскопи та кілька цікавих історій. Коли, як не на лікарняному, можна спокійно дозволити собі і книгу, і глянцевий журнал, адже совість спокійна – ніяких авралів, ніяких проектів. І нехай весь світ зачекає. Читай на здоров’я!

Катрусин кінозал

Ніщо так не надихає на перегляд романтичного фільму, як подушка і затишна ковдра! То ж умостись зручніше, вибери щось найзворушливіше з домашньої кінотеки, приготуй носові хусточки – і насолоджуйся. Можеш дозволити собі досхочу поплакати над сердечними перипетіями, що розгортаються на екрані, адже сльози виводять токсини й негативні емоції, а це твоєму організму тільки на користь. Або ж обери кінокомедію і… плач від сміху! Сміх продовжує життя і дарує позитивні гормони щастя! А щаслива людина – здорова людина!

Спа-салон

Нежить відступив, кашель затих, саме час зайнятися собою і влаштувати собі міні спа-салон вдома. Манікюр – коралового кольору, ніжний крем для ніжних рук, педикюр – насичено-сливового кольору, ванночка для ніг, освіжаючий м’ятний крем для рожевих п’яток, зволожуюча маска з екстрактом персикових кісточок – для рум’яного личка, кавовий скраб для тіла. Потіш себе, як тільки зможеш, адже поспішати на роботу не треба – цілісінький день у твоєму розпорядженні!

Алло, гараж?

Дістань свою телефонну книжку, візьми до рук телефон – і зателефонуй усім-усім, кому ти так давно не телефонувала. Мамі – аби сказати: «Я тебе так люблю, і в тебе найсмачніші вареники в цілому світі!», давній університетській подрузі: «А пам’ятаєш, як ми не могли поділити отого красеня у синій сорочці та бордовій краватці?», красеню у синій сорочці та бордовій краватці: «А пам’ятаєш, як ми босоніж гуляли під дощем?», бабусі: «Я сьогодні надибала на чудову схему вишивки у журналі, вишлю тобі поштою!». Словом, зупинитися можеш аж тоді, коли телефон від твоїх балачок буде червоний та гарячий, а язик попросить спокою. І чаю з медом. І не дивуйся, якщо ввечері до тебе завітає мама, з мискою свіжих, гарячих вареників – найсмачніших у цілому світі!

Забаганки-цяцянки

Саме зараз ти можеш сміливо оперувати такими словами як «Принеси!», «Подай!», «Хочу!», а також фразами «Бо мені так погано!», «Так хочеться суші», «Вишневого соку б зараз!», «Підсніжників!» і т.п. Дозволь іншим побути у ролі лакеїв і трішки за тобою доглянути: подати пульт від телевізора, зробити чаю, підтикати покривальце. Коли хворієш, особливо відчуваєш, як тебе люблять.

collage7Шоппінг!

Звісно, з таким кашлем ні в які магазини тебе ніхто не відпустить, але хто заборонив тобі шоппінг онлайн? І приємно, і з дому виходити не треба! Затишний в’язаний шарф, помаранчева чашка, красивий записник, зваблива білизна – у корзину, у корзину. Мало хто знає, але жінку запросто й дуже швидко може вилікувати ніякий там не аспірин, а саме шоппінг. То де твоя безлімітна кредитна картка?

Омммм…

Горизонтальна позиція тіла на подушках, усамітнення, спокій – чим не медитація? Набридло лежати? Вмостися зі схрещеними ногами а-ля «Лотос» і медитуй, скільки душа забажає. Увімкни заспокійливу музику, а ще краще – звуки природи (дзюрчання струмка, спів птахів, скрекотання жабок, тощо), відкрий усі свої чакри Всесвіту й голосно, а головне – переконливо промовляй наступне: «Я ЗДОРОВА, ЩАСЛИВА і КРАСИВА!»

Пластилінова ворона

Якщо останній раз ти ліпила баранців із пластиліну ще в молодших шкільних класах, саме час згадати дитинство. І розпочати ліпити знову. Сніговички, фрукти-овочі, маленькі звірята – обирай собі фігурки до смаку! Якщо ж скульптура – то не твоє, малюй! Пальчиковими фарбами, акварелями, кольоровими олівцями – твори, дозволь підсвідомому обирати колір і відпусти руки. Пиши вірші, або прозу. Співай! Кажуть, що спів позитивно впливає на всі функції організму. А як маєш достатньо сил і бажання, танцюй! Запальний рок-н-рол ставив на ноги і не таких хворих, як ти! Підходь до процесу свого одужання творчо!

Вечорниці

Дівчачі посиденьки за чашкою гарячого бульйону з грінками – саме те, що треба тобі зараз для повного одужання. Свіжі плітки, обговорення найновіших тенденцій моди, анекдоти-байки, мудрі поради – нема в світі нічого кращого, а ніж цілюще спілкування з подругами. Тому провітрюй кімнату, став чайник-свистунець на вогонь і скликай до себе всіх бойових подруг.

І якщо хтось із рідних (тут читай: мама, тато, сестра, брат, коханий) в цей момент зненацька завітають, аби провідати тебе, нещасну й обезсилену хвору, а натомість побачать дівчачу вечірку в розпалі, не дивуйся їхнім округленим від подиву очам й запитанням типу «А чого це ти до сих пір вдома?». Значить, час тобі виходити на роботу! Ти – абсолютно здорова!

 

Джерело: karalevna.com.ua