vch-uman.in.ua
П’ятеро уманських господинь організували власну “кулінарну сотню АТО”. Для бійців АТО жінки готують вітамінне варення та стандартний борщовий набір — сушать капусту, цибулю, моркву, буряк та зелень. Першу ж партію екологічно чистого напівфабрикату планують відправити вже наступного тижня. Кажуть, що їм дуже не вистачає рук. Тому всіх запрошують приєднувати до їхньої “сотні”.
З настанням холодів волонтерський штаб “Разом” не лише одягає та гріє буржуйками бійців АТО, а й піклується про їхні шлунки.
“На передовій наші хлопці харчуються “швидкою” їжею. Переважно супчиками з картоплі та тушонки. Раціон не з кращих, – говорить волонтер Світлана Скляренко. – Тому ми для них вигадали рецепт “сухого борщу”: така собі «Мівіна», тільки корисна й натуральна. Раніше “кулінарні сотні” почали діяти у Києві та Дніпропетровську, а тепер і ми долучилися до них”.
П’ятеро жінок на спеціальних сушарках готують овочі, формують пакети нарізаної та висушеної капусти, цибулі, моркви, буряка та зелені — стандартний борщовий набір. Бійцям залишиться лише змішати інгредієнти, додати картоплі, тушонки та все зварити.
“Нарізали та шинкували таку величезну кількість продуктів, у прямому сенсі, зі сльозами на очах та мозолями на руках, – розповідає Світлана. – Із капустою нам допомогли небайдужі жінки. Першу ж партію натурального та екологічно чистого «напівфабрикату» ми плануємо відправити наступного тижня”.
“Сухі борщі” – не єдине, що виготовляють уманські волонтери. Зимовий раціон розширюють й вітамінним варенням. Перетирають мед, волоські горіхи та додають лимон.