Завтра Золотоноша прощатиметься з Максимом Харченком, який загинув у серпні в Іловайському котлі

25 Листопада 2014 18:48
zolo.in.ua

zolo.in.ua

Чергова новина про смерть земляка на сході сколихнула сьогодні Золотоношу. Посмертний герой – Максим Харченко, котрий загинув під Іловайськом.

Трагедія трапилась наприкінці серпня під час обстрілу так званого гуманітарного коридору для українських військових. Проте тільки зараз тіло Максима нарешті ідентифікували.

36 річний Харченко навчався у місцевій школі №2, закінчував гімназію. Згодом став професійним снайпером, учасником багатьох миротворчих операцій на різних континентах світу. Сам він не відразу зміг потрапити в зону АТО, адже через професію мав певні проблеми з опорно-руховим апаратом. Завдяки пластині у нозі його і впізнали аж через три місяці після загибелі…

Смерть Харченка також підтвердили його товариші по службі, котрим днями вдалось звільнитись з полону.

Прощання з героєм відбудеться завтра. Час та ймовірне місце громадської панахиди буде повідомлено пізніше.

Нагадаємо, що це вже п’ята жертва україно-російської війни із числа жителів Золотоноші та району. Раніше загинули бійці батальйону «Айдар» Валентин Чурута із Золотоноші,  батальйону «Київ» Руслан Шеремет з Піщаного, миколаївський десантник Євген Півень (уродженець Золотоноші) та прапорщик прикордонної служби Сергій Єпіфанов, котрий у мирний час проходив службу в Оршанці.